Felhasználónév:
Jelszó :
Emlékezz rám?
Új jelszó kérése
Keresés:
Navigáció
· Főoldal
· Cikkek
· Letöltések
· GyIK
· Fórum
· Linkek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· RSS Hirek

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
RSS
Hírek


RSS - Posta Klub
Világosság az elő...
BEZÁRT A BAZÁR - IDE M...
Soros azokat is elhozn...
Ali Baba és a 40 rabbi...
Svájc Európa pusztulás...

RSS - Magyar Valós Hírek
Magyar munka(halál)táb...
A Föld leghatalma...
A feladat neve: "...
A világ egy hatalmas k...
Világ kormány a magyar...

RSS - Tempo Hírek
...
...
...
...
...

RSS - Hunszkíta Rádió
MAGyar és ciGÁNY...
Hegyek vizek energia...
Szada előadás...
Csellengők 1...
6. PECSÉT Jásdi Kiss I...

  Kína saját Bitcoint fejleszt

Kína saját Bitcoint fejleszt


Két városban már tesztelik azt az új kínai digitális pénzt, amely a Bitcoin működési elvén alapul, ugyanakkor több lényeges tulajdonságban eltér az eredeti kriptopénztől.

A kínai digitális pénz, a ChinaCoin vagy digitális renminbi a kínai jegybank és több magáncég közös fejlesztése. A kínai felügyelet az új pénztől azt várja, hogy átláthatóbb és jobban szabályozható lesz a kínai bankrendszer és tőkepiac.

Az elmúlt hónapokban több kínai bank (Shenzenben és Guiyangban) elkezdte tesztelni az új digitális renminbit az ország bankközi kötvénypiacának elszámolási és klíring rendszerében. Igaz, a jegybankelnök Zhou Xiaochuan szerint legalább 10 évbe telik, mire teljesen átállnak az új digitális pénz használatára.

Az új pénz a monetáris eszközök hatékonyságát növeli, jobban átláthatják a döntéseik eredményét, illetve a pénzmosást is akadályozza. A jegybankelnök rámutatott, hogy a digitális renminbi a Bitcoin működését biztosító technológiának, a blockchainnek több elemét is felhasználja, de nem egyezik meg vele.

Az új renminbi ugyanazokat a kriptográfiai eljárásokat használja a tranzakciók hitelesítéséhez, ugyanakkor ez nem egy nyílt, hanem egy zárt rendszer lesz, ahol csak az engedéllyel rendelkezők indíthatnak tranzakciókat. Illetve az új rendszer a jegybank felügyelete alá kerül, a Bitcoinnál pedig pont ennek az elkerülése volt a kriptopénz megalkotóinak célja.

Nem a kínai jegybank az egyetlen, amely a Bitcoin technológiáját felhasználva jegybanki kriptopénzzel kísérletezik, a brit és a kanadai jegybank szintén hasonló kísérleteket végez.

Kínában egyébként egyre többet foglalkoznak a szabályozók a Bitcoinnal, mivel a világ Bitcoin forgalmának most már túlnyomó része, a bányászati kapacitásnak pedig durván fele Kínában van. Ennek oka sokak szerint az, hogy a kínai tőkekorlátozásokat a kriptopénzzel kerülik meg, illetve sok a bizonytalanság a kínai gazdaságban, ezért értéktárolónak sem utolsó eszköz a Bitcoin.

A kínai jegybank több vizsgálatot folytatott az ország legnagyobb Bitcoin tőzsdéinél, illetve egy megbeszélést is tartottak velük. Utóbbira állítólag azért került sor, mert Kína tart attól, hogy a Bitcoinon keresztül sérülnek a tőkekorlátozási törekvéseik, a és emiatt gyengül a jüan (és persze a jegybanki intervenció miatt folyamatosan csökken a kínai devizatartalék).


A kínai szabályozói cunami azonban úgy tűnik, egyelőre véget ért, Amerikában pedig a Winklevoss-testvérek Bitcoin ETF-je kaphat hamarosan engedélyt, ez segíthette február 24-én új történelmi csúcsra a Bitcoint.

(Marketwatch)

forrás : Link

Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó
Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése